Trening za omladinske razmene

Svake godine, Volonterski centar Vojvodine raspisuje poziv za novu generaciju polaznika/ca obuke za lidere/ke interkulturalnih omladinskih razmena. Obuka je dostupna za učesnike/ce iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Srbije. Program obuke za lidere/ke interkulturalnih omladinskih razmena je sertifikovan od strane Nemačkofrancuske kancelarije za mlade i prati kurikulum razvijen od strane OFAJ/DFJW.
Cilj obuke je da učesnike/ce obuči i osnaži za planiranje, organizovanje i realizaciju interkulturalnih omladinskih razmena. Obuka se sastoji iz tri jednonedeljna modula koji se realizuju u Nemačkoj, Francuskoj i Srbiji. Namenjena je učesnicama i učesnicima, koji imaju iskustva sa volonterskim kampovima ili omladinskim razmenama, a prvenstveno onima koji su zainteresovani da organizuju i vode interkulturalne omladinske razmene.
Tokom obuke učesnici/e će steći teorijska znanja i praktična iskustva iz sledećih oblasti: Liderstvo, kompentencije lidera/ki u interkulturalnim razmenama; rad sa grupama, razvoj grupa, dinamika grupnog rada; timski rad, uloge u timu, rad u međunarodnom timu; jezičke animacije; kultura i interkulturalno učenje; osmišljavanje programa omladinske razmene, logistika, finansijski plan, evaluacija programa: predrasude i stereotipi, konflikti, komunikacija; finansiranje programa, pisanje projekta i budžetiranje, izrada narativnog i finansijskog izveštaja; različiti metodološki pristupi u interkulturalnom omladinskom radu.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.