Volonterski centar
Vojvodine

O NAMA

U januaru 2004. godine, grupa mladih entuzijasta okupljena oko ideje volontiranja prepoznala je potrebu za formiranjem volonterskog centra kao mogućeg rešenja za mnoge probleme naše zajednice i društva uopšte. Nedugo nakon toga, stvoren je VCV. S vremenom, broj aktivnih članova/ica i aktivnosti je rastao a ideja se dalje razvijala. Konačno, 2005. VCV je postao NVO. Tokom godina,  VCV  je organizovao  brojne međunarodne volonterske kampove u Srbiji, učestvovao u brojnim međunarodnim omladinskim razmenama, obukama, seminarima i drugim edukativnim programima, benefit akcijama, festivalima i raznim kulturnim dešavanjima.

VCV je ugostio mnogobrojne strane volontere/ke i slao puno naših volontera/ki u inostranstvo, podstakao razmenu volontera, mladih, omladinskih radnika/ca između zemalja bivše Jugoslavije i snažno doprineo razvoju kulture mira i saradnje u regionu, sarađivao sa brojnim lokalnim, regionalnim, evropskim inicijativa i učestvovao u brojnim kampanjama, radnim grupama i još mnogo toga.

GLAVNE AKTIVNOSTI

Od 2008. godine VCV je ogranak Service Civil International u Srbiji. Service Civil International (SCI) je volonterska organizacija posvećena promociji kulture mira organizovanjem međunarodnih volonterskih projekata za ljude svih starosnih grupa i porekla. Organizacija se sastoji od 41 ogranka i sve većeg broja partnerskih organizacija.

MISIJA

Volonterski centar Vojvodine nastoji da volonterizam bude prepoznat i vrednovan kao princip izgradnje i promene društva i pojedinaca/ki organizovanjem i sprovođenjem volonterskih, edukativnih i društvenih programa i akcija, kreiranjem prilika za kvalitetno i informisano volontiranje i širenjem vrednosti volonterizma.

VIZIJA

Aktivno, pravedno, podržavajuće i podsticajno društvo, izgrađeno na solidarnosti, ravnopravnosti, antifašizmu, različitostima, volontiranju, kao i kolektivnoj i individualnoj odgovornosti. To je društvo koje se aktivno zalaže za mir i koje je zasnovano na društvenoj, rodnoj, ekonomskoj i ekološkoj pravdi i pravednosti, u kom su ljudi svesni važnosti promena, kritički promišljaju probleme u društvu i životnoj okolini i aktivno su uključeni u rešavanje istih.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.