Evropska Inicijativa za Solidarnost (European Solidarity Corps)

Volontiranje

ESC je program Evropske komisije, koji je namenjen svim mladima od 17 do 30 godina i pruža im priliku da se upuste u upoznavanje i sticanje iskustava u nekoj stranoj zemlji kroz programe volontiranja. Postoje kratkoročni (do 2 meseca) i dugoročni programi (do godinu dana). Na dugoročno volontiranje preko ESC programa može se otići samo jednom dok je moguća kombinacija kratkoročnog sa dugoročnim projektom (do maks. 12 meseci).

Uslovi

Svaki ESC projekat za cilj ima uzajamnu podršku u razvoju samog/e volontera/ke i lokalne zajednice u kojoj volonter/ka radi, čime se stiče uspostavljanje novih prijateljstava i razmena iskustava. Teme projekata su raznovrsne, od zaštite životne sredine, kulturnog nasleđa, umetnosti, kulture, sporta, rada sa mladim ili starijim osobama, slobodno vreme itd.

Finansiranje

ESC projekti pokrivaju putne troškove, zdravstveno osiguranje i troškove vize. Hrana i smeštaj su obezbeđeni tj. besplatni, kao i online ili offline časovi jezika, mentorska podrška, a dobija se i džeparac svakog meseca.

Pronađi projekat za sebe

Ako želiš da pronađeš projekat za sebe, poseti link koji predstavlja bazu svih aktuelnih projekata i otvorenih pozicija. ESC baza projekata se može pretraživati na osnovu različitih kriterijuma (tema, zemlja, trajanje itd.).

Takođe, postoji i aplikacija putem koje je moguće napraviti nalog i dobijati obaveštenja u vezi sa projektima koji se poklapaju sa postavljenim kriterijumima pretraživanja.

Ukoliko želiš više da znaš o ovom programu, slobodno nam piši na e – mail ili pogledaj naše otvorene pozive.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.