Dugoročno vlontiranje

Najćešći oblici međunarodnog dugoročnog volontiranja (izraz koji koristimo, najčešće, za volontiranje koje traje između 2 nedelje i 12 meseci) u kojima možeš da učestvuješ sa VCV-om su projekti u okviru mreže Service Civil International ili projekti unutar programa ESC – European Solidarity Corps (Evropska Inicijativa za Solidarnost), ranije poznat kao European Voluntary Service – EVS, kao i projekti volonterske razmene u okviru programa francuske i nemačke vlade Service Civique i Weltwaerst.
Svi navedeni programi su otvoreni za mlade uzrasta 18-30, dok je LTV program otvoren punoletnim osobama bez gornje granice starosti.
Međunarodno volontiranje je prilika da se usvoje nova znanja i veštine korisne za lični i profesionalni razvoj, steknu poznastva i nezaboravne uspomene, mogućnost da se provede određeno vreme u inostranstvu, da se nauče novi jezici, upoznaju ljudi iz različitih zemalja i njihove kulture.

Takođe, to je i prilika za bolje upoznavanje samog/e sebe, da se iskusi samostalni način života, da se pruži podrška organizacijama koje se bave unapređivanjem lokalne zajednice. Projekti se baziraju na neformalnom obrazovanju i nisu potrebni sertifikati poznavanja jezika, dok najčešće nije potrebno ni prethodno iskustvo u okviru teme projekta i tome slično.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.