SCI

Service Civil International (SCI) je volonterska organizacija posvećena promociji kulture mira organizovanjem međunarodnih volonterskih projekata, koje smatramo alatom za stvaranje interkulturalnog razumevanja i solidarnosti među ljudima različitog porekla.
Pokret SCI je osnovan nakon Prvog svetskog rata kada se 1920. godine grupa volontera okupila da bi obnovila ratom razoreno selo na francusko-nemačkoj granici. Organizacija je sada aktivna širom sveta, nudeći volonterske projekte na različite teme, uključujući zaštitu životne sredine, kulturu, socijalno uključivanje, saradnju između Globalnog Juga i Globalnog Severa, i još mnogo toga.
Organizacija se sastoji od 41 ogranka i sve većeg broja partnerskih organizacija. Tokom godina SCI je dala veliki doprinos razvoju volontiranja, a iz godine u godinu, organizacija omogućava hiljadama volontera/ki da učestvuju u unapređenju lokalnih i globalnih zajednica.
Zajedničke vrednosti SCI ogranaka su: volontiranje, nenasilje, ljudska prava, solidarnost, poštovanje prema životnoj sredini, uključivanje, osnaživanje, saradnja. SCI se sastoji od različitih radnih grupa koje se bave povezivanjem organizacija i volontera u određenim delovima sveta, kao i unapređenjem kvaliteta volonterskih razmena iz rodne, ekološke, i drugih perspektiva.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.