Edukacije za omladinske radnice/ke

CILJ

Edukacije za omladinske radnike/ce imaju kao cilj unapređivanje kompetencija osoba koje rade sa mladima na profesionalnom, aktivističkom, volonterskom nivou u vezi sa određenim i specifičnim temama, kao i omogućavanje njima da se upoznaju sa primerima dobrih praksi i iskustava drugih organizacija iz Evrope i regiona.

trajanje

Obuke su namenjene  profesionalnim omladinskim radnicima/ama, koordinatorima/kama i drugim zaposlenima i volonterima/kama omladinskih organizacija i organizacija za mlade, aktivistima/kinjama i svima koji  profesionalno ili volonterski rade sa mladima iz dve ili više zemalja. Prosečno trajanje ovakvih grupnih iskustava jeste nedelju dana, međutim mobilnost pojedinih omladinskih radnika/ca (u cilju boravka u drugoj organizaciji i zemlji radi usavršavanja) može trajati i do dva meseca.

teme

Među temama koja se najviše obrađuju na ovakvim obukama su aktivno građanstvo, rodna pitanja, interkulturalno učenje, nenasilno upravljanje sukobima, anti-rasizam, održivost životne sredine i uključivanje mladih sa smanjenim mogućnostima. Svi projekti su takođe zasnovani na poštovanju i pružanju jednakih mogućnosti i promovišu učešće bez obzira na nacionalnost, religiju, rodni identitet ili seksualnu orijentaciju.

neformalno obrazovanje

Ove obuke se zasnivaju na upotrebi neformalnog obrazovanja: skup metoda i alata za učenje koji promovišu horizontalnu razmenu znanja od strane učesnika/ca i njihovo aktivno uključivanje tokom procesa učenja. Ovaj pristup se u stvari zasniva na principima iskustvenog učenja kao i interkulturnog učenja, uz primenu interaktivnih  i horizontalnih metoda. Ovakve obuke se realizuju prvenstveno uz sufinansiranje Evropske Komisije (kroz program Erazmus +) ali i drugih kao što su Francusko-nemačka Kancelarija za Mlade (OFAJ): smeštaj, hrana, osiguranje kao i troškovi putovanja su pokriveni.  Pozive za učešće na obukama pogledaj ovde.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.