Nahrani zemlju: Urbano kompostiranje za početnike

Ovim projektom želimo da adresiramo globalni problem klimatskih promena i ekološke krize, ali i lokalni problem nedostatka obrazovanja kod građana/ki Novog Sada o zaštiti životne sredine pre svega kroz mogućnost kompostiranja (proces razgradnje organskog materijala) da omogućava efikasnije upravljanje otpadom, odnosno smanjuje ga te na taj način doprinosi zaštiti životne sredine. Istovremeno, želimo da ukažemo na mogućnosti koje svaki pojedinac ima da se aktivno uključi u rešavanje problema otpada i da našim sugrađanima/kama pružimo priliku da nauče o razdvajanju organskog otpada i da isti praktikuju, uz savete stručnjaka.

Projekat podrazumeva 6 radionica kompostiranja – klasičnog i bokaši kompostiranja za zainteresovane građane i građanke Novog Sada. Dodatno, radionice će pratiti i kampanja na društvenim mrežama koja za cilj ima da procese i metode kompostiranja približi svim zainteresovanim koji nisu bili na radionicama. U sklopu radionica klasičnog kompostiranja, učesnici_ce će praviti kompostere koji će biti donirani različitim formalnim i neformalnim inicijativama, organizacijama i kolektivima. 

Projekat se realizuje uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Ukupan iznos podrške je 7000,00 evra.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.