Volonterski klub – Po svačijoj meri

Ove godine uz podršku gradske uprave za Sport i omladinu Grada Novog Sada, Volonterski centar Vojvodine relizuje projekat Volonterski klub – po svačijoj meri. Kako Volonterski klub već duži period unazad realizuje brojne besplatne radioničarske aktivnosti tako što mladi kreiraju sadržaje za druge mlade, odlučili smo da proširimo aktivnosti kluba izvan VCV-a i pružimo priliku drugim učesnicim koji nemaju mogućnost da prisustvuju redovnim aktivnostima.

U želji da proširimo radioničarske aktivnosti van redovnih aktivnosti Volonterskog kluba, a u cilju obezbeđivanja kvelitetnijeg rada radioničara rešili smo da ostvarimo saradnju sa lokalnim organizacijama i institucijama koje su takođe uvidela značaj realizacije te saradnje. Brojne organizacije i institucije su prepoznale naš entuzijazam pa smo rešili da im ponudimo sadržaj radionica i na taj način promovišemo i proširimo naše aktivnosti.

Realizacijom obuka o radioničarskom radu koje prolaze gotovo svi radioničari Volonterskog kluba nismo hteli da se zaustavimo u osnaživanju radioničara za vođenje radionica. Hteli smo da im pružimo priliku da se oprobaju u novim i drugačijim okolnostima koje nisu svakidašnje kao što su u klubu. Stoga su kroz saradnju sa pojedinim organizacijama realizovane obuke za radioničare o njhovim aktivnostima u radu sa određanim društvenim grupama. Ovo predastavlja jedinstvenu priliku za radioničare da svoje veštine razviju u okviru VK-a ali i van u radu sa mladima i decom sa smetnjama u razvoju i decom sa smanjenim mogućnostima, studentima, učenicima i sa volonterima iz drugih organizacija.

Ostvarivanjem saradnje sa Novosadskim humanitarnim centrom, Udruženjem za podršku nedovoljno mentalno razvijenim osobama i centrom Srce realizovane su dodatne edukacije za radioničare u cilju razvoja njihovih kompetencije kao radioničara. Nakon čega su osnaženi radioničari realizovali radionice u okviru ovih organizacija na osnovu potreba i specifičnosti njihovog rada. Proširivanjem saradnje i realizacija radionica na pojedinim fakultetima i u školama, kao i drugim institucijama (Američki kutak Novi Sad) je takođe pružena mogućnost radioničarima da se oprobaju u drugačijim okolnostima vođenja radionica. Smatramo da će u budućnosti biti još više ovakvih saradnji.

VK

FAQ – Često postavljana pitanja

Zbog sve većeg interesovanja za naše radionice u Volonterskom klubu, napravili smo ovu stranicu da bi svi zainteresovani i svi učesnici našli odgovore na sva svoja pitanja i nedoumice, i bolje se uputili u način rada našeg kluba. Veoma nam je drago sto postoji sve veće interesovanje za rad našeg kluba, i sve veća posećenost …

Pogledati stranu »

225835_2048214446050_2516262_n

Naše radionice

Ovde možete pročitati kratak opis svake od naših besplatnih radionica i videti sliku radioničara koji vode ove radionice. Svi voditelji radionica su mladi entuzijasti spremni da svoje znanje podele sa svima koji su voljni da dodju i učestvuju u radionicama. Svi oni su volonteri što znači da za svoj rad ne dobijaju nikakvu nadoknadu. Sve …

Pogledati stranu »