nov 30

Završni događaj i projekcija video klipova

Sinoć su u Omladinskom centru CK13 prikazani video klipovi koji su nastali kao rezultat projekta „Volonterizam i video-aktivizam“ koji je Volonterski centar Vojvodine sprovodio u proteklih nekoliko meseci.
Projekat je obuhvatao nekoliko različitih aktivnosti. Prva od njih je bila obuka o video-aktivizmu čiji su učesnici kasnije u toku projekta imali priliku da prate realizaciju, kao i da snimaju svoje radionice i da kroz video-aktivizam upotpune promociju svojih aktivnosti ili skrenu pažnju na neki problem u društvu.

Mogućnosti distribucije videa su danas nepregledne, a upravo video-aktivizam nam daje mogućnost da postanemo medij koji će svojoj okolini skrenuti pažnju na određen društveni problem, pokrenuti javnu raspravu ili pak pozvati na konkretnu akciju

Prikazana su tri video klipa.

* Prvi se bavi tematikom o odgovornom vlasništvu. Ovom temom smo se bavili i u toku projekta.
* Drugi video klip predstavlja urbano baštovanstvo kroz radionice koje su se dešavale u toku projekta. * Treći video je najava radionice heklanja i štrikanja koje se dešavaju u CK13 svakog utorka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sam događaj je bio organizovan u saradnji sa Otvorenom kuhinjom CK13 i nakon projekcije klipova usledila je veganska večera. 🙂

 

 

Projekat je realizovan uz podršku gradskih uprava za sport i omladinu (u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade)  i zaštite životne sredine.

Ostavite odgovor