okt 23

Završna zajednička akcija u školskom dvorištu

U prošli četvrtak smo imali poslednju radionicu iz urbanog baštovanstva u Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“ na Novom naselju, u okviru projekta VOLONTERIZAM I VIDEO-AKTIVIZAM.

Proteklih nedelja volonteri/ke i učesnici/e projekta „Volonterizam i video-aktivizam“ su uz pomoć učenika/ca ove škole učestvovali u radionicama na kojima su pravili konstrukciju od drvenih paleta. Iako je naša prvobitna ideja bila da u te palete zajedno zasadimo povrće i začinsko bilje, sam početak realizacije projekta je počeo dosta kasnije od planiranog, tako da smo od priželjkivanog prolećnog akcijanja dočekali jesen a naše sadnice bosiljka, ruzmarina, čeri paradajza, paprike i sl. zamenili dekorativnim sadnicama zimskog cveća.

Ovoga puta su nam se pridružili i mlađi učenici i učenice koji su posebno uživali u završnoj akciji sađenja.

Našu akciju je zabeležila i kamera sa Kanala 9 u okviru emisije Biber, a prilog o tome možete pogledati na našem Youtube kanalu (link)

 

 S obzirom na  obostrano zadovoljstvo tokom realizacije projekta, nastavak saradnje između škole i Volonterskog centra Vojvodine je već u najavi i to od proleća sledeće godine. 🙂

Zahvaljujemo se i ovom prilikom svim učesnicima/ama u aktivnostima, a posebno profesorkama biologije, jer bez njihovog entuzijazma i dobre volje, učenici/ce ne bi imali priliku da učestvuju u ovakvim radionicama i na taj način obogate školsku nastavu praktičnim delom i nauče nešto novo.

Takođe, nadamo se da će se urbano baštovanstvo uskoro pojaviti i po školskim dvorištima drugih škola u Novom Sadu.

 

 

Projekat je realizovan uz podršku gradskih uprava za sport i omladinu (u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade)  i zaštite životne sredine.

 

Ostavite odgovor