sep 12

Održana obuka o video-aktivizmu

Proteklog vikenda  održana je obuka o video-aktivizmu kao prva aktivnost u okviru projekta „Volonterizam i video-aktivizam“ koji sprovodimo uz podršku Gradskih uprava za sport i omladinu (Lokalni akcioni plan za mlade) i zaštitu životne sredine.

Cilj obuke je bilo sticanje znanja i veština o snimanju i montaži video sadržaja.

 

 

 

 

 

 

 

 Učesnici/e su imali priliku da se upoznaju sa svim delovima filmske produkcije, kako se razrađuje ideja za film i pisanje sinopsisa, izbor i korišćenje opreme, pravilna postavka kamere i snimanje (izbor objektiva, uglovi snimanja, rasveta, ton…), probno snimanje, montiranje u Sony Vegas programu i postprodukcija.

Obuku je vodio diplomirani pozorišni i filmski reditelj Mihajlo Obrenov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posebno nam je  drago što su obuci prisustvovali i članovi/ce „Udruženja  HMM…“, „BalkanIDEA-e Novi Sad“, „Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS“ i drugi mladi aktivisti/kinje koji su prepoznali video-aktivizam kao veoma značajan instrument za podizanje svesti o nekom društvenom problemu/pojavi ili za promociju svojih aktivnosti ili aktivnosti/programa svojih udruženja i organizacija za mlade.

…Kao nastavak ove prve aktivnosti, a u okviru projekta „Volonterizam i video-aktivizam“, očekuje nas realizacija kratkih video sadržaja na različite teme koji ćepremijerno biti prikazani u novembru mesecu. 🙂

 

 

Ostavite odgovor