avg 28

Научи да креираш медијски садржај! :)

Волонтерски центар Војводине ове године, уз подршку Градске управе за спорт и омладину (кроз реализацију Локалног акционог плана) и Градске управе за заштиту животне средине, спроводи пројекат под називом  „Волонтеризам и видео-активизам“. 

 

Основни циљ овог пројекта је  подстицање и промоција волонтерског ангажмана у локалној заједници кроз видео-активизам.

 

Идеја нам је да активизам кроз волонтерски рад буде препознат и прихваћен у локалним заједницама.
У фокусу су нам друштвена одговорност,  брига о природи, живим бићима, заједници и друштву уопште, урбано баштованство и пермакултура.
Пројекат обухвата дводневну обуку о видео-активизму и израду медијског садржаја као један од начина продукције информација о различитим активностима које млади спроводе индивидуално или у оквиру својих удружења. Обука је заказана за 9. и 10. септембар, од 10-18 часова у просторијама Волонтерског центра Војводине.  За све учеснике/це је обезбеђено свежење и ручак.
Детаљан план и сатницу обуке, преузми овде.

 

Циљ обуке је стицање знања и вештина о снимању и монтажи видео садржаја , као и значају видео-активизма за подизање свести о неком друштвеном проблему или појави.

 

Током обуке биће урађено мапирање потреба и проблема које су детектовали учесници/це, тако да ће у оквиру пројекта и имати прилику да реализују свој први видео клип.
Такође, током трајања пројекта (до краја новембра) паралелно ће се дешавати различите активност (обуке, радионице, трибине, пројекције, састанци и др. на  горе поменуте теме) на којима ће учесници/це обуке моћи да присуствују.

 

Ко може да се пријави?

– млади, узраста од 16 до 30 година
– појединци/ке
– припадници/е неформалних група
– чланови/це омладинских и организација за младе

Како можеш да се пријавиш?

Попуњен формулар пошаљи на ltv@volontiraj.rs до среде, 6.септембра, а за све остале информације можеш се обратити или путем истог мејла или на телефон: 021-82-33-44.
Број места је ограничен на 13, тако да ћемо одабране учеснике/це обавестити 7. септембра.

 

Напомена: сви учесници/е морају обезбедити себи лаптоп рачунар на којем ће учити и вежбати монтирање медијског садржаја.

Пријави се! 🙂

Ostavite odgovor