jul 06

Naš odabir kampova u Nemačkoj za ovaj petak :)

  System change, not climate change (Coburg), 29. jul – 13. avgust

Šta mislite o studijskom volonterskom kampu u Nemačkoj, gde će pored fizičkog rada u urbanoj bašti u Koburgu nekoliko sati dnevno biti posvećeno i istraživanju i učenju o ekološkoj i društvenoj održivosti?

Fizički posao koji će volonteri raditi je postavljanje ograde, pomoć pri izgradnji kolibe i rad u bašti, dok će se studijski deo odnositi na prepoznavanje trenutnih ekoloških i ekonomskih problema u svetu i prepoznavanju i pronalaženju načina za delovanje i razvijanje društvene i ekološke održivosti.

Više informacija o ovom kampu i prijavni formular možete naći ovde!

NoHiddenAGender (Berlin), 6. avgust – 20. avgust

U našem svakodnevnom životu, žene i seksualno orijentisane osobe van okvira heteronormativnih okvira i dalje bivaju žrtve fizičkog i verbalnog nasilja, sterotipovanja, diskriminacije i isključivanja iz zajednica. U isto vreme, u političkom i javnom životu ti problemi su nažalost i dalje u velikoj meri ignorisani. Kao mirovni pokret, SCI shvata važnost i hitnost potrebe da zajedno radimo na ovoj temi, budući da spomenuta (ne)dela značajno ugrožavaju kulturu mira i nenasilja, kako u Evropi, tako i šire.

Učešćem u studijskom kampu NoHiddenAGender u Berlinu imaćete priliku ne samo da proširite znanja na ovu temu, već i da razvijate sopstvene projekte i posećujete razne inicijative koje se bave pravima i zaštitom LGBTIQ+ populacije.

Više informacija i prijavni formular možete naći ovde!

Sketch It! (Berlin), 20. avgust – 3. septembar

Sketch It! is created for those, who want to spread their message by using art.

“Sketch It!” nastaje kao produkt saradnje ARSPROTOTOkollektiv Berlin/Beograd i drugi je po redu kamp iz serije umetničkih kampova Arsprototo. Tema kampa je međunarodni mirovni rad, međutim prikazan na veoma specifičan način – kombinacijom obrazovanja sa umetnošću!

Cilj ovog kampa je umrežavanje i povezivanje mladih umetnika, koji bi zajedno razvijali svoje veštine i koristili umetnička dela za svoj lični izraz u mirovnom aktivizmu. Kao krunu kampa učesnici će organizovati izložbu svojih dela krajem avgusta u nemačkoj prestonici!

Više informacija i prijavni formular možete naći ovde!

Ostavite odgovor